Меню сайту
РЕКЛАМА



Наше опитування
На нашому сайті ви
Всего ответов: 31
Головна » 2010 » Квітень » 12 » На грі “Щасливий фермер” заробили $20 млн.
21:53
На грі “Щасливий фермер” заробили $20 млн.

Гра «Щасливий фермер» з'явилася Вконтакті у квітні 2009року і з тих пір принесла близько $20 млн. Таку інформацію повідомив засновник компанії I-Jet, якій належить гра. Це абсолютний рекорд для пострадянського ринку ігор для соціальних мереж, обсяг якого в 2009 році склав близько $40 млн.

«Щасливий фермер» був розроблений китайською компанією Elex. I-Jet ліцензіювала гру в Росії. Компанія суттєво переробила структуру гри, переклала її російською мовою і додала «інтригуючу» умову: користувачеві треба запросити в гру трьох друзів. За перші два тижні «фермер» набрав 1 млн. гравців.

«Щасливий фермер» дозволяє гравцям вирощувати рослини і тварини на власній віртуальній фермі; гра безкоштовна, але користувачі можуть здійснювати покупки, за які розплачуються «голосами», а «голоси» вони купують у «В контакті» за справжні гроші (шляхом надсилання sms або за допомогою електронних грошей).

Витрати I-Jet на гру, за словами її засновника Олексія Костарева підрахувати важко: менеджери компанії працюють паралельно над декількома проектами. Витрати на локалізацію і сервери порівняно невеликі — декілька десятків тисяч доларів.

$20 млн. діляться між соціальними мережами, видавцем і розробником. За інформацією газети Ведомости, Вконтакте забирає близько половини доходів, чверть видавець відраховує розробникові, чверть залишає собі.

Ігри стали серйозним інструментом монетізації соціальних мереж. Вони складають суттєву частину доходів Вконтакте: виручка від ігор тут приблизно рівнозначна за обсягами виручці від реклами і від платних сервісів.

Є свої «ферми» і у найбільшій соціальній мережі світу Facebook. У 2009 р. Farmville від американської Zynga стала найпопулярнішою грою в Facebook, в лютому в неї грали 22,5 млн. користувачів. Всього Zynga заробила в 2009 р. більше $100 млн., а її конкурент Playfish — близько $50 млн.

Переглядів: 850 | Додав: by-soft | Теги: Щасливий, На грі, млн., заробили, фермер, $20, На грі “Щасливий фермер” заробили $ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Привіт: Гость

Повідомлення:

Гість, ми раді вас бачити. Будь ласка
зареєструйтесь або
авторизуйтесь!
Наша кнопка
Корисні програми
Друзі сайту
html counterсчетчик посетителей сайта
Зимна Вода - портал нашого села! Програми, українізації, медіа та спілкування на одному порталі! Каталог україномовних сайтів Сайт для справжнього Українця тест скорости интернета Янів Івано-Франкове Skype-TUSOFFKA Sjogodni.org.ua | СЬОГОДНІ в історії | вагомі ПОДІЇ історії, ВІДКРИТТЯ, видатні люди, море цікавостей...
Copyright MyCorp © 2024