Меню сайту
РЕКЛАМА



Наше опитування
Дизайн сайту
Всего ответов: 36
Головна » 2010 » Липень » 23 » NASA розробляє безшумні надзвукові пасажирські літаки.
00:37
NASA розробляє безшумні надзвукові пасажирські літаки.

Інженери NASA приступили до розробки надзвукового пасажирського літака, здатного виробляти низький рівень шуму в момент подолання звукового бар’єру.

З ідеями про подібні літаки виступили дві компанії: Boeing і Lockheed Martin. Зовні нові літаки мають фантастичний вигляд, а за формами вони нагадують відомий «Конкорд». За допомогою оригінальних аеродинамічних рішень стало можливим домогтися меншої кількості шуму, видаваної апаратами в момент переходу на надзвукову швидкість.

Відомий факт - при переході на надзвукову швидкість виникає звукова хвиля, яка несприятливо впливає на людей, а також на конструкції будівель і мостів. Саме з цієї причини безліч держав заборонили польоти на надзвукових швидкостях над їхньою територією.

Фахівці компанії Lockheed Martin запропонували використовувати спеціальний параболічний стабілізатор і двигуни, форма яких нагадує букву V. NASA погодилася з тим, що подібні рішення допоможуть знизити аеродинамічний опір, в результаті чого, значно знизиться шум, видаваний літаком, в момент подолання швидкості звуку.

Ще подібна конструкція здатна знизити витрату палива, збільшити тривалість польотів і масу корисного вантажу.

Фахівці вважають, що до моменту першого польоту подібного літака, пройде як мінімум 20 років.

Переглядів: 667 | Додав: by-soft | Теги: безшумні, NASA, літаки, надзвукові, пасажирські, розробляє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Привіт: Гость

Повідомлення:

Гість, ми раді вас бачити. Будь ласка
зареєструйтесь або
авторизуйтесь!
Наша кнопка
Корисні програми
Друзі сайту
html counterсчетчик посетителей сайта
Зимна Вода - портал нашого села! Програми, українізації, медіа та спілкування на одному порталі! Каталог україномовних сайтів Сайт для справжнього Українця тест скорости интернета Янів Івано-Франкове Skype-TUSOFFKA Sjogodni.org.ua | СЬОГОДНІ в історії | вагомі ПОДІЇ історії, ВІДКРИТТЯ, видатні люди, море цікавостей...
Copyright MyCorp © 2024